De complete gids voor padel in Arnhem/Nijmegen en hoe een potje tennis nooit meer hetzelfde zal zijn - Sportkaart
Toegang tot 100+ locaties
Na 3 maanden maandelijks opzegbaar
Probeer verschillende sporten uit

De complete gids voor padel in Arnhem/Nijmegen en hoe een potje tennis nooit meer hetzelfde zal zijn

Man en vrouw spelen padel met de Sporktaart

Padel in Arnhem is een feit. Weet jij niet wat padel is? Wees niet getreurd, na het lezen van deze blog weet jij precies wat padel inhoudt.

Wat is padel?

Padel is een racket- en balsport waarbij vier spelers in teams van 2 met een racket de bal over elkaars net spelen. Padel is een mix van tennis en squash. Je speelt het op een veld met wanden, ook wel de kooi genoemd. De bal moet geslagen worden in het vak van de tegenstander en mag dan ook maar een keer op de grond stuiteren. De wanden van de kooi doen ook mee, waardoor iedere rally spectaculair is.

Wat heb je nodig voor padel?

Om padel te kunnen spelen heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Padelracket
  • Padelballen
  • Schoenen
  • Kleding

Padelracket: het belangrijkste wat je voor padel nodig hebt is de racket. Rackets zijn er in veel verschillende vormen en maten. Kies daarom de juiste racket die bij jou past en ook het fijnst aanvoelt.

Padelballen: ook de padelballen zijn er in verschillende soorten. Sommige ballen hebben geen druk, waardoor deze ook minder hard stuiteren en aankomen. Andere ballen hebben juist wat meer druk erin, dit faciliteert in een toename van snelheid en dus ook een moeilijkere rally.

Schoenen: voor padel kun je het beste gebruik maken van schoenen die speciaal gemaakt zijn voor tennis of padel. Dit komt doordat deze schoenen extra zij- en voorwaartse stabiliteit hebben. Met padel zullen er veel voorwaartse en zijwaartse stappen gemaakt worden, waardoor het ook beschadigend voor je voeten kan zijn als deze te veel naar binnen of naar buiten kantelen.

Kleding: er zijn geen specifieke kleding voor padel. Kies kleding die jij fijn vindt zitten met sporten en waar jij je goed in voelt.

Waar kan je padelen in Arnhem en omgeving?

Met de Sportkaart kun jij vanaf september padelen bij Sportcentrum Valkenhuizen en bij Padel Club Nijmegen. Hiervoor reserveer je via het padel reserveringsysteem. Voor meer informatie over padel klik dan hier. Heb jij er al zin in?

Translate »