Hoe wordt je fit met fitness in de sportschool? - Sportkaart
Toegang tot 100+ locaties
Na 3 maanden maandelijks opzegbaar
Probeer verschillende sporten uit

Hoe wordt je fit met fitness in de sportschool?

Sportschool fitness Arnhem sporten met twee
Wil jij naar de sportschool, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Bedenk wat je wilt bereiken in de sportschool en hoe vaak je daar moet komen. Werk je aan een doel zoals spiergroei of krachttoename? Dan moet je misschien vaker naar de sportschool dan wanneer je alleen gezonder wilt zijn. Bedenk ook hoeveel tijd en energie je hebt om aan fitness te besteden. Als je op zoek bent naar serieuze resultaten, is de sportschool ideaal. Een toegewijde routine en deskundige begeleiding door een trainer maakt alles makkelijker. Zo kun je gewicht verliezen, spieren opbouwen en in vorm komen.

Flexibiliteit — Warm up en cool down

Als je van plan bent veel krachttraining te doen is het belangrijk dat je flexibel blijft. Flexibiliteit is het vermogen van een gewricht om zich vol te kunnen bewegen (full range of motion) in een normaal bewegingsbereik. Begin je sportroutine met een warm up. En nog belangrijker is een cool down. Zo geef je je lichaam en je geest de kans om soepel te blijven.

Krachttraining — Spiermassa kweken in de sportschool

Wil je spiermassa kweken of gewicht verliezen? Dan is drie keer per week trainen de standaard. Als het doel is om een beetje kracht op te bouwen en gezond te zijn, dan is twee keer per week trainen voldoende. Er zijn verschillende manieren en trainingsschema’s om spiermassa te kweken. Deze zijn er voor drie dagen in de week trainen, maar ook vier, vijf en zes dagen.

Conditie — Uithoudingsvermogen verbeteren in de sportschool

Als het doel is om je uithoudingsvermogen te verbeteren, is cardio ideaal voor jou. Met cardio doe je langdurende relatief lichte oefeningen. Denk hierbij aan lopen, rennen, fietsen en roeien. Zo kun je de volgende apparaten bij de sportschool vinden.
  • Crosstrainer
  • Spinningfiets
  • Fitness ligfiets
  • Loopband
  • Roeiapparaat
  • Stoelfiets.
In onze volgende blogs zullen we meer toelichting geven over hoe je deze apparaten gebruikt. Om conditie op te bouwen zijn er verschillende manieren van trainen. Kies wat het beste bij je gewoontes past en bouw geleidelijk op.

Afvallen — Dagelijks bewegen

Is het je doel is om gewicht te verliezen? Dan zullen de meeste professionals je vertellen dat elke dag bewegen goed is. Dagelijks bewegen betekent dat je dagelijks bezig bent met kcal verbranden door inspanning. Een combinatie van krachttraining en cardiotraining is erg effectief om af te vallen.

Begin in de Sportschool

Begin je nieuwe sportgewoontes in de Sportschool. 3 keer per week is een goed beginpunt om fit te worden en uiteindelijk jouw prestaties te verbeteren. Er zijn verschillende apps die een trainingsschema hebben voor jou, zoals de Nike Training Club app. Deze heeft meer dan 200 gratis workouts en gerichte trainingsschema’s.
Bij Sportkaart zijn ook veel andere sportlocaties aangesloten. Wissel af en kijk wat het beste bij je past. Vind een locatie op weg naar werk of naar school. Zo heb je al een obstakel minder, je bent toch al onderweg! Klik hier om een locatie te vinden bij jou in de buurt.
Translate »