De ultieme gids — Yoga voor Beginners - Sportkaart
Toegang tot 100+ locaties
Na 3 maanden maandelijks opzegbaar
Probeer verschillende sporten uit

De ultieme gids — Yoga voor Beginners

Yoga is meer dan een sport of een gewoonte. Het is een manier van leven. Yoga heeft zijn oorsprong in het Indiase Sanskriet en betekent verbonden zijn. Yoga is een manier om het lichaam en gedachten in balans te brengen. Het helpt bij het ontwikkelen van een stabiele en zelfverzekerde geest. Het is lastig om te kiezen welke yogastijl het best bij jou past. Er zijn zoveel verschillende soorten yoga. Om een basis te hebben als beginner is Hatha Yoga een goed begin.

Yoga stijl voor beginners – Hatha Yoga

Hatha Yoga is een goede stijl om te beginnen met Yoga. Dit komt doordat tijdens Hatha Yogalessen je rustig kennismaakt met de houdingen. Bij deze yogastijl is het erg belangrijk om de ademhaling en het lichaam te beheersen. Deze worden getest door verschillende asana’s, lichamelijke oefeningen. Hatha Yoga is een complete yogastijl. Het richt zich op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van yoga. De ideale yoga voor beginners dus.

Yoga benodigdheden voor beginners

Bij elke vorm van Yoga is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt, dus ook in wat je draagt. Het is handig om te werken met laagjes, zodat je iets uit of aan kan doen, afhankelijk van hoe warm je het krijgt. Verder is een Yoga mat nodig om hierop de verschillende asana’s te doen. Grip, stabiliteit en comfort zijn van groot belang bij een wat meer dynamische vorm van yoga. Als je tijdens yoga vooral veel ligt, is het fijner om een dikkere yoga mat te hebben.

Voordelen van Hatha Yoga

Hatha Yoga heeft naast fysieke voordelen, ook mentale voordelen. De voordelen van Hatha Yoga zijn:

  • Je ontwikkelt flexibiliteit en kracht
  • Het optimaliseren van je ademhaling
  • Je hebt meer energie
  • Een betere focus
  • Je voelt je meer verbonden met jezelf, maar ook met anderen.

Aan de slag!

Wil jij graag aan de slag met Hatha Yoga maar weet je niet hoe je het beste kan beginnen? Met de Sportkaart kun jij onbeperkt bij verschillende yoga aanbieders terecht. Zoek uit welke yogastijl het best bij jouw behoeften en persoonlijke voorkeuren past. Kijk bij welke locaties je terecht kunt.

Translate »