Fittere medewerkers?

Bedrijfsfitness met ultieme flexibiliteit.

Wat is belangrijker dan de gezondheidsbevordering van je werknemers? Met bedrijfsfitness via Sportkaart NL hebben werknemers toegang tot meer dan 50 sportlocaties met één lidmaatschap.

De voordelen op een rij

Kiezen hoeft niet

Jouw werknemers kunnen op ruim 50 locaties in de regio terecht met één abonnement. Zo is er altijd wel een sportlocatie in de buurt van hun werk, thuis of onderweg

Veel voor weinig

Door de bedrijfsfitness regeling hebben werknemers gemiddeld 40% korting op hun abonnement. Dit belastingvoordeel werkt extra drempelverlagend

Boost productiviteit

Draag bij in preventie en gezondheidsbehoud.
Hoe? We activeren en enthousiasmeren je werknemers en gaan voor lange termijn succes

Kosteloze investering

Benut alle fiscale voordelen en kies zelf de bijdrage voor je werknemers

Geen gedoe

Wij minimaliseren de administratie

Waarom voor bedrijven

Een groot deel van de werknemers wil dat bedrijfsfitness wordt aangeboden door hun werkgever.  Door een samenwerking met Sportkaart NL is er keuze uit een groot aanbod aan locaties en de diversiteit van sporten. Hierdoor hoeven jouw werknemers niet te kiezen. Onze leden waarderen de flexibiliteit, afwisseling en de betaalbaarheid. De Sportkaart is hierdoor laagdrempelig en bij uitstek geschikt voor de diverse wensen van jouw werknemers.

Actiever worden helpt verzuimreductie

TNO doet regelmatig onderzoek naar de voordelen van sportende werknemers. Zo blijkt dat sportende werknemers minder vaak verzuimen dan hun niet-sportende collega’s.

Over een periode van 4 jaar verzuimden sporters met zittend werk gemiddeld 25 dagen korter dan niet-sporters en zelfs ruim 50 dagen korter dan werknemers die nooit gesport hadden.

Bedrijfsfitness en de WKR

Binnen de werkkostenregeling, oftewel WKR, mogen werkgevers tot 1,2 procent van de totale bruto loonsom van de organisatie besteden aan onbelaste vergoedingen aan werknemers. Dit is de forfataire werkruimte. Meestal gebeurt dit in de vorm van een cafetariamodel, waarbij werknemers zelf kunnen kiezen van welke belastingvoordelen ze gebruik willen maken. Biedt jouw organisatie bedrijfsfitness aan, dan ruilt de werknemer belast loon in voor een onbelast fitness- of sportabonnement.De belastingdienst betaalt daardoor in feite mee aan het abonnement. Het belastingvoordeel voor de werknemer is gelijk aan het percentage loonbelasting dat hij of zij afdraagt.

*Het cafetariamodel heeft soms een andere naam, bijvoorbeeld Flex Benefits of het Meerkeuzesysteem. 

Wanneer je het cafetariamodel toepast, dan bespaar je als werkgever op de afdracht van sociale werkgeverslasten. Deze besparing komt neer op €5 per werknemer, per maand. Oftewel: je kan kostenneutraal een werkgeversbijdrage van €60 per werknemer per jaar financieren.

Over ons

Sportkaart NL heeft als doel om sportparticipatie te verhogen op landelijk niveau. We bieden een netwerk van fitness, sport, en wellness locaties waarmee de brug wordt geslagen naar werkgevers, werknemers, hogescholen, lokale netwerken en zorgaanbieders. Naast een diversiteit aan kwalitatieve sportscholen bestaat ons partnernetwerk uit o.a. yoga studio’s, zwembaden, outdoor sports, bootcamps en squash locaties.

Hoe werkt het?

1

We plannen een kennismaking en bespreken de sportkaart als onderdeel van het vitaliteitsmanagement

2

Sluit ons product aan bij de wensen van jouw bedrijf? Dan sluiten we een kosteloze raamovereenkomst.

3

Samen stimuleren wij werknemers om deel te nemen. Enthousiaste werknemers kunnen direct starten met sporten op meer dan 50 locaties

4

Samen werken we aan een doel, namelijk werknemers stimuleren tot actiever gedrag.

50 sportlocaties tientallen bedrijven
en
duizenden leden gingen je voor.

De Sportkaart bestaat diverse jaren. We zijn begonnen in Arnhem en inmiddels ruim verspreid over Gelderland.
Groei jij met ons mee naar nationaal niveau?

Hoe kunnen wij je helpen?